Deel dit artikel
-

Facebook sluit deuren virtuele cadeauwinkel

Het winkeltje op Facebook waar gebruikers virtuele bloemen, taarten en andere kleinigheidjes kunnen kopen om weg te geven, bestaat niet meer per 1 augustus. Het was het eerste project waar Facebook-leden geld voor konden neerleggen door Facebook Credits uit te geven.

Als alternatief blijven er wel applicaties over van andere partijen, zoals Hallmark, Someecards en Birthday Cards. Facebook zelf daarentegen wil zich op andere facetten van het sociale netwerk storten. Dat is althans de reden die Facebook opgeeft voor het sluiten van de winkel.

In een bericht laat het sociale netwerk weten dat het sluiten van dit stuk op Facebook wellicht voor teleurstelling zorgt, maar dat er na zorgvuldig beraad is besloten de focus te leggen op andere ontwikkelingen. "We gaan delen van het netwerk verbeteren die mensen elke dag gebruiken, als de nieuwsfeed, de inbox, games, de Like-knop en de muur."

Waarom Facebook een sectie opheft waarmee het op een makkelijke manier geld binnenkrijgt, wordt met bovenstaande verklaring nog niet 100 procent duidelijk.

Gebruikers kopen een aantal Facebook Credits voor een bepaald bedrag. De profielensite accepteert betalingen met credit card in meerdere valuta. Credits kunnen sinds het najaar van 2008 al worden besteed bij Facebook aan onder meer geschenken en applicaties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond