Deel dit artikel
-

Facebook sluit zeventien groepen met illegale muziek

Facebook heeft op verzoek van Stichting BREIN zeventien groepen afgesloten waarvan de leden Mp3’s, albums, orkestbanden en MIDI-files deelden zonder toestemming van rechthebbenden.

Vier van de groepen hadden meer dan 700 leden, bij de anderen varieerde het ledental tussen de 100 en 500. In totaal heeft BREIN dit jaar 38 Facebookgroepen afgesloten. Naast muziek ging het daarbij ook om boeken en (Nederlandse) films en series.

Directeur Tim Kuik zegt dat de beheerders bekend zijn. ‘Als we ze nog een keer tegenkomen dan gaat het ze geld kosten.’ BREIN sluit niet uit dat van nieuwe beheerders direct vergoeding van kosten gevorderd zal worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Anton - Wat betekent

Het optreden van Stichting BREIN tegen het delen van auteursrechtelijk beschermd materiaal op Facebook benadrukt de voortdurende strijd tegen online piraterij. Het is interessant om te zien hoe BREIN ook de beheerders in het vizier heeft en overweegt financiële consequenties op te leggen. Dit zou een afschrikkend effect kunnen hebben, maar het roept ook vragen op over privacy en de grenzen van handhaving op sociale media platforms.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond