Deel dit artikel
-

BREIN sluit websites

Stichting BREIN heeft twee websites gesloten waar op grote schaal auteursrechtelijk beschermde werken werden geopenbaard. Op Movies2explore.com en Music4you werden door meerdere uploaders massaal onderling films, tv-series, e-books, muziekwerken en games gedeeld.

Gecombineerd hadden de websites in totaal meer dan 4.000 leden. Tegen de beheerder en tevens grootste uploader van Movies2explore.com behaalde BREIN een zogeheten ex parte beschikking bij de Rechtbank Limburg. De inbreukmaker werd met een dwangsom van 2.000 euro per dag tot een maximum van 50.000 euro bevolen zijn inbreuken te staken​.

De beheerders van Music4you.org zijn via sommaties benaderd. Ook zij hebben hun inbreuken gestaakt en de website gesloten. Met de aangesproken personen zijn schikkingen getroffen voor een totaalbedrag van 6.000 euro.

Deel dit bericht

4 Reacties

tomtomclub

brein achterlijke babyboomer er is geen keus
waneer ga je dan nu eens inzien

Z.Eur

@tomtomclub U begrijpt het verkeerd. Voor uw vraag voor betere toegang tot een ruimer aanbod voor auteursrechtelijk beschermde werken bent u bij Brein aan het verkeerde adres.
Meneer Kuik heeft het heel slim bekeken om zichzelf enkel in te zetten als auteursrechtenpolitieagent. Het probleem bij de bron aanpakken en zichzelf hard maken voor gewoon normaal betaalbaar toegang tot alle auteursrechelijke werken is een onbegonnen taak.
Zeker met alle semioverheidsinstanties die ook een graai uit de pot willen hebben. U dacht toch niet dat je zomaar een muziekaal werk op een website kan zetten en de rechthebbende een vergoeding daarvoor kan betalen?

Melvin

Geachte Heer/ Mevrouw,

Ik wil u door middel van deze links op de hoogte stellen van een Europees onderzoek waarvan het resultaat totaal wordt genegeerd door meedere instanties, waarvan Brein (mediawaakhond) hun zakken vullen en verbod opleggen waar Brein niet eens meer in hun recht staan. Zij vullen zakken en dat van andere op regels die niet meer van toepassing zijn.

Kosten 360.000 door het bedrijf Encorys aanbesteed in opdracht voor Europese Commissie. Dit gebeurde in januari 2014, maar als het 300-pagina tellende verslag in mei 2015 werd overhandigd aan de Europese Commissie, blijft het daarmee.
Het resultaat is bekend maar bevalt niet dus wordt het niet gepubliceerd en in de doofpot gestopt.

Het komt er op neer:
De conclusie van het onderzoek: met uitzondering van recente blockbusters is er geen bewijs gevonden dat auteursrechtenschending door illegale downloads de verkoopcijfers drukken.

Hoewel dit resultaat niet op zichzelf staat, maar overeenkomt met voorgaande onderzoeken, rijst hierdoor de vraag:

Waarom heeft de Commissie, na zo’n aanzienlijk bedrag betaald te hebben, ervoor gekozen om dit gedurende bijna twee jaar niet te openbaren?

Waarom loopt mediawaakhond Brein los zonder halsband? De resultaat is bekend en toch mensen voor de rechter slepen met zogenaamde auteursrechtenschending?

Uhm, er is een rapport dat dit tegenspreekt in sommige gevallen (lang niet alle schending is onschuldig).

Ik zou zelf zeggen dat het verbod wat bij Ziggo/XS4all niet meer geldt vanwege het feit dat er een onderzoek is waarin wordt aangetoond dat er weinig tot geen schade is bij de zogenaamde auteursrechtenschending.

Dus maakt alle claims ook onrechtmatig.

Ik zal ook brein en meerdere instanties en vraagstuk sturen hierover. Zonde geld en totaal onnodige besluiten gebaseerd op onwettige resultaten toont eigen onderzoek!

Links

https://gizmodo.com/the-eu-suppressed-a-300-page-study-that-found-piracy-do-1818629537

https://mobile.twitter.com/Senficon/status/911232703332257792

https://juliareda.eu/2017/09/commissie-piraterij-onderzoek/

Ik hoop dat u wat aan deze informatie heeft! Leg mediawaakhond Brein weer aan de ketting! Want ziet de EU iets Brein waarin de ontvangen gelden naartoe gaan of is daar ook de ketting los of juist daarom zoveel vrij spel?

K30S

Blacksheep013

Ik wist dat stichting Brein… net zoals de Buma Stemra en stichting Thuiscopie een bende zakkenvullers zijn. Maar het verhaal van Melvin maakt duidelijk dat we het nog hoger moeten zoeken. Natuurlijk moet je auteursrechtelijk materiaal beschermen, maar je kunt als aanbieder ook je businessplan aanpassen op de moderne tijd en daarnaast de klant een systeem aanbieden waardoor het voor hen goedkoop en makkelijk is om auteursrechtelijk materiaal aan te schaffen. Netflix is daarvan een zeer goed voorbeeld. Ik ziet de acties van Brein altijd met een glimlach aan als ik hier in São Paulo diverse handelaren de laatste films, software… en gekraakte payTV kastjes gewoon op straat ziet verkopen zonder dat er een haan naar kraait. Brein richt zich op de 16 miljoen Nederlanders die van alles illegaal downloaden… terwijl er in Brazilië meer dan 220 miljoen mensen dat doen. Druppel en gloeiende plaat verhaal. De overheid en bedrijven zouden hun aanpak eens moeten herzien want er is inderdaad geen andere keus.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond