Deel dit artikel
-

Facebook video-takeovers vanaf 1 miljoen dollar

Facebook probeert zijn eerste videoadvertenties te verkopen. Daar moet naar verluidt een bedrag van zeven cijfers voor worden neergeteld, zo meldt het Amerikaanse AdAge. De startprijs begint bij 1 miljoen euro.

Het videoformaat moet nog nader besproken worden, maar Facebook heeft nu al (Amerikaanse) mediabureaus benaderd over de plaatsing van video-advertenties komende zomer. Die video’s spelen automatisch zodra ze op de desktopversie van Facebook verschijnen. AdAge spreekt over een videovariant van een ‘takeover’, wat zou inhouden dat de advertentie het scherm tijdelijk overneemt. Mogelijk komt er ook een mobiele variant.

Facebook heeft vier zomerse slots in de aanbieding, gericht op vrouwen onder of boven de dertig en mannen boven de dertig. De video’s mogen niet langer dan vijftien seconden zijn en niet meer dan drie keer per dag worden vertoond. Aangenomen dat ten minste vier adverteerders akkoord gaan met de prijs, zou Facebook makkelijk vier miljoen dollar per dag kunnen verdienen aan deze advertenties. Facebook lijkt vooral te mikken op reclamebudgetten voor televisie.

De stap is opmerkelijk omdat General Motors (GM) al eens een takeover aan Facebook heeft voorgesteld. Het netwerk durfde dat toen nog niet aan. GM besloot daarna niet meer te adverteren bij Facebook.

Deel dit bericht

1 Reactie

Dylan

Dit is een killer voor facebook, als het een harde takeover wordt zoals bij youtube ben je je bezoekers kwijt 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond