Deel dit artikel
-

Fashionchick naar Engeland en Amerika

Een jaar na de opening van sites in Duitsland en Frankrijk betreedt Fashionchick.nl de Engelstalige markt.

Deze maand gaan Fashionchick.com en Fashionchick.co.uk live in Amerika en Engeland. De sites, portalen met verwijzingen naar fashionshops, gaan volgens hetzelfde model werken als de andere sites. Ze worden bemand door moedertaalsprekers in Amsterdam. Geld wordt verdiend met affiliatevergoedingen.

“Wij zien dat we internationaal met de huidige groeistrategie ons merk sterker kunnen maken en met Amerika en Engeland actief worden in twee van de grootste e-commercelanden ter wereld”, aldus medeoprichter Aart Wallet. “Ook zien wij veel groei potentieel gezien het grote aanbod aan converterende shops en er is ruimte in de markt voor shopping gerichte portals zoals Fashionchick.”

Fashionchick groeit internationaal sneller dan het zelf eerst verwachtte. Dat komt mede door de kapitaalinjectie die Sanoma Media begin 2011 deed. De uitgeverij heeft nu de minderheid van de aandelen, maar heeft wel de optie om moederbedrijf No Search B.V. helemaal over te nemen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Rob Bogaers

“Fashionchick groeit internationaal sneller dan het zelf eerst verwachtte. Dat komt mede door de kapitaalinjectie die Sanoma Media begin 2011 deed.” – Wat is er met deze kapitaalinjectie gedaan waardoor deze onverwachte snellere groei is ontstaan?

Aart Wallet

@Rob Met name is er extra in marketing geïnvesteerd. Het is in elk land weer beginnen van het nulpunt om naamsbekendheid en traffic te krijgen. Wij zetten daarom in de eerste maanden extra in op inkoop van traffic. Overigens zien wij per land behoorlijke verschillen in prijzen voor inkoop en de ROI die dit oplevert, dus vaak is het de eerste maanden een kwestie van testen en analyseren voor je de juiste mix aan middelen hebt die rendement oplevert. Aan de andere kant heeft het tijd nodig om de juiste/best converterende deals/shops naar boven te krijgen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond