Deel dit artikel
-

Ferrari contracteert Amazon als cloudprovider

Amazon AWS is de officiële cloudprovider geworden voor autofabrikant. Machinelearning en de inzet van kunstmatige intellligentie komen vanaf nu uit Amazons stal, zowel voor personenwagens als voor de Italiaanse racetak.

Met de nieuwe samenwerking wil Ferrari zijn organisatie efficiënter laten werken en de sneller tot nieuwe, bruikbare resultaten en inzichten komen.

Een grote hoeveelheid data over onderdelen, ontwerpen en testen zal in een datameer worden gestort. Amazons machines gaan daar overheen “om factoren te onderzoeken die de prestaties van de auto en bestuurder beïnvloeden, zoals temperatuur van de motor bij verschillende snelheden, vibratiepatronen, verschillende soorten wegdek en grip van de banden. Met AWS creëren we een holistische blik op de auto.”

Daarnaast worden Amazons computers ingezet om simulaties te draaien, maar ook een nieuwe omgeving voor Ferrari-racefans te maken.

Scuderia Ferrari, het F1-raceteam, wil zijn fancommunity beter gaan bedienen met informatie voorafgaand, tijdens en na de races. Als onderdeel daarvan wordt ook een VR-systeem gemaakt waarmee fans in de pitbox kunnen kijken om te interageren met de daar aanwezigen.

Foto: Darren Price (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond