Deel dit artikel
-

Filmdienst Ximon naar de PS4, WappZapp biedt betaalde content

De Nederlandse online filmdienst Ximon krijgt een plekje op de PlayStation4. Dat bevestigt Ximon-directeur Marc Jurgens tegenover Entertainment Business. De nieuwe Sony-console wordt op 29 november gelanceerd.

De Ximon-app was al beschikbaar voor PS3-gebruikers. Het bedrijf wil op zoveel mogelijk apparaten beschikbaar zijn en dus ook op spelcomputers. Jurgens zegt ook gesprekken te voeren met Microsoft over een Ximon-app voor de Xbox One, maar die hebben nog niet geleid tot concrete afspraken.

De in 2011 gelanceerde video-on-demand-dienst Ximon is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Filmproducenten Nederland en EYE Film Instituut Nederland. De catalogus telt vierduizend producties, waarvan een derde van Nederlandse oorsprong.

Het Nederlandse WappZapp voegt betaalde films, series en andere programma’s toe aan zijn vernieuwde app. WappZapp toonde al gratis online video van bijvoorbeeld YouTube en Uitzending-gemist, maar breidt het aanbod uit voor zijn honderdduizend actieve gebruikers. Om een film te kijken betaalt de consument een paar euro.

Met de uitbreiding van deze mogelijkheden in de app sluit WappZapp zich aan bij de internationale VOD-trend, zo stelt het bedrijf. ‘De Amerikaanse videogigant Netflix komt naar Nederland, HBO groeit in populariteit en RTL kocht onlangs Videoland: consumenten willen steeds meer zelf bepalen wat ze kijken en wanneer.’

Rivaal Netflix heeft inmiddels de Nederlandse pers uitgenodigd voor een presentatie op 11 september.

Deel dit bericht

1 Reactie

PS4

Bevalt goed op de PS4!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond