Deel dit artikel
-

Finance steeds vaker uit de cloud

SAP is de meest gebruikte software als het gaat om financiële toepassingen. Van alle Nederlandse organisaties uit het commerciële en publieke domein met meer dan vijftig medewerkers geeft meer dan een kwart aan dat ze SAP gebruiken.

Van alle Nederlandse organisaties met 50 of meer medewerkers heeft 49 procent een op zichzelf staand financieel pakket, zo blijkt uit een marktanalyse van Computer Profile.

Als daarnaast wordt gekeken naar bedrijven die een ERP-pakket hebben en de financiële modules daarvan gebruiken voor hun financiële administratie, is het samengestelde percentage 83 procent.

Wanneer op brancheniveau wordt ingezoomd, valt op dat overheidsorganisaties en onderwijsinstellingen het vaakst gebruik maken van een dedicated financieel pakket (niet ERP).

Er wordt steeds minder gebruikt gemaakt van maatwerkoplossingen ter ondersteuning van de financiële administratie. Sinds 2010 is het aandeel maatwerkoplossingen jaarlijks afgenomen.

Standaardpakketten worden modulair aangeboden en steeds meer uit de cloud, waarbij de oplossing volledig schaalbaar is en de afnemer alleen nog maar betaalt voor het daadwerkelijke gebruik.

Dit bericht is 4 keer gedeeld

2 Reacties

Robert Pietersen - -

“Uit de cloud” is zeer tegenstrijdig met het artikel. Dat geeft de indruk dat applicaties die voorheen “in” de cloud draaiden er nu “uit” worden gehaald en on premise draaien. Terwijl de financiele markt juist naar, of IN de cloud beweegt.

Remko

Een zeer onverstandige titel voor dit artikel. Maar het is je gelukt… We hebben het gelezen…….. Je gebruikt software IN de cloud en niet uit de cloud. En correctie zou op zijn plaats zijn, of je moet meer geven om clicks dan juistheid.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond