Deel dit artikel
-

Financiële dienstverlener Wellowell.nl van start

Twaalf partijen op het gebied van verzekeringen en bankieren hebben zich verenigd op de site Wellowell.nl , die vandaag van start is gegaan. Het initiatief daartoe werd eerder dit jaar genomen door Nationale-Nederlanden, de aandelen zijn volledig in handen van ING Bank. Via Wellowell.nl kunnen particulieren verzekeringen afsluiten en bankzaken regelen, daarnaast kunnen ze ook aan productvergelijking doen.

Wellowell.nl is bedoeld als virtuele financieel adviseur en biedt naast de producten van de aanbieders ook de mogelijkheid om deze producten direct met elkaar te vergelijken. Wellowell.nl fungeert als intermediair, via de site kan iemand een polis kopen bij een van de aangesloten partijen. Wellowell.nl opereert zelfstandig van de deelnemende partijen.

Behalve ING Bank en Nationale Nederlanden zijn die andere partijen: AXA Verzekeringen, Delta Lloyd, Europeesche Verzekeringen, Nationale-Nederlanden Financiële Diensten, Robeco Advies, Tiel Utrecht en Unigarant. De mogelijkheid bestaat dat zich nog meerdere banken of verzekeringsmaatschappijen bij het initiatief gaan aansluiten, Wellowell geeft aan daar voortdurend overleg over te voeren.

Het aanbod van Wellowell bestaat voorlopig uit autoverzekeringen, reisverzekeringen, koopsommen en spaarrekeningen, die vergeleken en afgesloten kunnen worden. Op korte termijn wil Wellowell dit pakket uitbreiden met andere bancaire en verzekeringszaken, de bedoeling is dat "op termijn" klanten het overgrote deel van hun bank- en verzekeringszaken via internet kunnen regelen.

Inkomsten krijgt Wellowell.nl uit een vergoeding per verkocht product. De partijen die meedoen aan de site betalen ook een jaarlijkse vergoeding voor deelname aan Wellowell.nl. Verdere inkomsten wil de site krijgen door de aangesloten bedrijven ook te laten betalen voor iedere klant die Wellowell naar ze doorverwijst. Deze betaling voor het doorverwijzen zou in 2001 van kracht moeten worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

m. van steenwiojk

Ik heb een administratiekantoor en zoek regelmatig een passende verzekering voor clienten. Wellowell leek mij een oplossing. Teleurstellend dat deze dienstverlening helemaal niet is terug te vinden op de site. Wel reclame voor shell, maar geen vergelijkende verzekeringen. Niet snel tenminste.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond