Deel dit artikel
-

Financiering voor dvd-uitwisseldienst Peerflix

Peerflix, een dienst die mensen in staat stelt om legaal dvd's uit te wisselen, heeft financiering gekregen van investeringsmaatschappijen 3i en BV Capital.

Peerflix gaat het geld onder meer gebruiken om meer leden te trekken en om nieuwe producten te ontwikkelen. De investering moet ook zorgen voor een snellere groei van de onderneming. Het bedrijf werd in 2004 opgericht door Danny Robinson en Billy McNair. Eerder hadden ze een e-commerce bedrijf dat ze verkochten aan een dochter van de Amerikaanse supermarktketen K-Mart.

Uit onderzoek van Peerflix blijkt dat 95 procent van alle huishoudens die een dvd speler in huis heeft tenminste ook een dvd heeft waarop een film staat, 68 procent heeft er 10 of meer. Die verzameling verliest volgens Peerflix snel zijn waarde waardoor de waarde zelfs zo laag wordt waardoor doorverkopen eigenlijk geen zin meer heeft. Door de dvd’s uit te wisselen haalt de eigenaar het maximaal mogelijke uit zijn dvd, denkt Peerflix. Daarop is dan ook het businessmodel van Peerflix gebaseerd.

Peerflix heeft tot nu 25.000 dvd’s in de ‘aanbieding.’ Het bedrijf opereert vanuit Menlo Park moet vooral worden gezien als een community van dvd-liefhebbers. De dienst is tot nu toe alleen actief in de Verenigde Staten en in Canada.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond