Deel dit artikel
-

Financieringsfonds voor gaming opgericht

Op de Casual Connect-beurs in Amsterdam is vandaag het nieuwe beleggingsfonds GameOn gelanceerd. De missie is om de snelgroeiende gamesector in Nederland te stimuleren. Er zal worden geïnvesteerd in startups binnen de game-industrie met vernieuwende businessmodellen.

Het fonds wordt beheerd door een groep ondernemers uit de game-industrie en uit de financiële wereld. Een van de oprichters van het fonds is Reinout te Bake, een serial entrepreneur en oprichter van iQU, een internationaal gamesmarketing bedrijf. Hij is momenteel de managing partner bij GWC Investments, een consultancy – en seed investmentbureau voor de game-industrie.

De huidige distributiemodellen en tools om games te ontwikkelen, maken het relatief eenvoudig en goedkoop voor ontwikkelaars om nieuwe games te introduceren. Om met ‘free -to -play’ als primair verdienmodel geld te kunnen verdienen, moeten ontwikkelaars wel inzicht hebben in hoe ze de games het beste onder de aandacht kunnen brengen van hun publiek. Het doel van GameOn is dan ook om creatief talent te koppelen aan marketingkennis en financiële middelen.

Het initiatief wordt ondersteund door de Nederlandse overheid. Zo zal het fonds directe steun krijgen van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. GameOn en de NFIA zullen samenwerken bij het benaderen van buitenlandse entertainment gamebedrijven om zich te vestigen in Nederland.

Naast de overheid werkt GameOn samen met partners op het gebied van accountancy, educatie, technologie, communicatie, distributie, faciliteiten, huisvesting en bedrijfssstrategie.

GameOn introduceert het Dutch Game Fund I nog dit kwartaal, met een initiële totale inzet van tien miljoen euro aan risicodragend kapitaal. Het streven is dat ongeveer vijftig procent wordt bijgedragen via de publieke sector en het saldo door particuliere beleggers. Verdere financieringrondes zijn gepland voor het volgende jaar.

Deel dit bericht

1 Reactie

MarkJ

puff daar is ie weer hoor onze Reinout…lees meer over de grote man: http://www.emerce.nl/nieuws/ik-verlang-terug-zolderkamertje

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond