Deel dit artikel
-

FIOD stopt handel merkvervalste artikelen via Facebook

De FIOD heeft eerder deze week twee mannen uit Leiden en Apeldoorn aangehouden op verdenking van grootschalige import en handel in namaakartikelen via een besloten Facebook Groep.

De Facebookgroep heeft circa achttienhonderd leden. Omdat het een besloten groep is, kon iemand pas toetreden na toestemming van de beheerder. Binnen de Facebookgroep werd gehandeld in merkvervalste kleding, schoenen, elektronica en parfum. De FIOD heeft Facebook geïnformeerd over de illegale handel.

Bij doorzoekingen van zes woningen in Apeldoorn, Leiderdorp en Deventer is een grote hoeveelheid nagemaakte producten aangetroffen. Hiernaast is illegaal vuurwerk, 2,5 kg hennep en een grote hoeveelheid stroomstootwapens aangetroffen en in beslag genomen. Ook zijn drie vuurwapens gevonden. In Utrecht, Apeldoorn en Nieuwegein zijn loodsen doorzocht.

Het vermoeden is dat een 37-jarige man uit Leiden de namaakartikelen importeerde. Hij verkocht ze onder andere door aan een 25-jarige man uit Apeldoorn. Vermoed wordt dat die persoon de artikelen weer doorverkocht werden aan een groot aantal andere handelaren. Ook naar een aantal van deze handelaren wordt in samenwerking met de Douane onderzoek gedaan. Dertien van de handelaren zijn door medewerkers van de Douane bezocht. Ook dit heeft geleid tot inbeslagname van merkvervalste goederen.

Deel dit bericht

1 Reactie

A

Fraude of illegale praktijken lijken tegenwoordig soms heel normaal te zijn. Neem bijvoorbeeld een Amerikaans bedrijf zoals Network Hardware Resale die goederen levert aan Iran, Syrie en Sudan. Hiervoor dient een boete aan de Amerikaanse overheid betaald te worden van 262.000 Dollars. http://learnexportcompliance.bluekeyblogs.com/2013/10/25/network-hardware-resale-to-pay-262000-for-illegal-transshipments-to-iran-syria-and-sudan/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond