Deel dit artikel
-

Flinke groei SMS en mobiele internetdiensten

De inkomsten uit SMS, MMS en mobiele internettoegang zijn het afgelopen kwartaal flink toegenomen. Nederlandse aanbieders van mobiele telefoon zagen de gezamenlijke opbrengsten van deze diensten met iets meer dan dertien procent stijgen zo blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Telecompaper.

“Door een betere prijsstelling neemt de interesse toe,” verklaart Ed Achterberg van Telecompaper de stijgende populariteit van de diensten. Als voorbeeld noemt hij T-Mobile, waar de gebruiker voor een vast bedrag van iets minder dan 10 euro per maand onbeperkt kan e-mailen, MSN’en of Googlen op zijn mobieltje. Achterberg: “Wij denken dat je bij mobiel internet naar een zelfde prijsmodel moet streven als bij een vaste internetverbinding.” De gebruiker van internet bij T-Mobile heeft volgens hem daarnaast als voordeel dat hij, in tegenstelling tot gebruikers van KPN of Vodafone, ook buiten de vaste portal van de provider kan surfen. Mobiel internetten wordt pas écht populair als de meeste toestellen beter geschikt zijn voor internetten, meent Achterberg. “MSN’en met een klein beeldscherm en toetsenbord is niet erg aantrekkelijk.”

De stijging van 13,1 procent in de maanden juli, augustus en september vergeleken met de maanden daarvoor komt voor een deel door SMS-gebruik, dat nog steeds blijft groeien. Het gebruik van MMS stijgt licht, verklaart Achterberg. Toegang tot internet via UMTS en GPRS neemt ook in populariteit toe.

De totale opbrengst van de SMS, MMS en mobiele internetdiensten was voor de Nederlandse providers 226 miljoen, in het tweede kwartaal was dat 199 miljoen. De inkomsten uit mobiele telefoongesprekken waren iets meer dan 1,3 miljard euro, een stijging van 0,7 procent ten opzichte van het vorige kwartaal.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond