Deel dit artikel
-

Flipkart zoekt financiering tegen 10 miljard waardering

India’s grootste webwinkel Flipkart zoekt voor de derde keer dit jaar groeigeld bij investeerders tegen een waardering die blijft groeien.

Hoeveel geld het Indiase e-commercebedrijf zoekt, is niet bekend. De Wall Street Journal weet wel tegen welke waardering dat gebeurt: 10 miljard dollar. In juli haalde Flipkart een miljard op tegen een waardering van 7 miljard en in mei 210 miljoen tegen een waardering van 3 miljard.

Deze cijfers laten zien dat investeerders in drommen afkomen op het bedrijf dat ook wel de ‘Amazon.com van India’ wordt genoemd. Het is ook een teken van de rap groeiende interesse in het algemeen voor online business in India, een land met meer dan een miljard inwoners.

India is vergelijkbaar met wat bol.com in Nederland is: een winkel met eigen assortiment, maar ook een bedrijf dat zijn winkelvloer openstelt aan derde winkeliers. Daardoor is de shop ook een e-commerceplatform geworden.

Flipkart is met twintig miljoen gebruikers India’s grootste e-commercebedrijf. Amazon.com investeert twee miljard dollar in het land in een poging daar nog een positie op te bouwen. Het is niet duidelijk of het daar uiteindelijk in zal slagen, omdat het daar niet het first mover-voordeel heeft. Een mogelijk route naar de markt zou de overname van de lokale Zalando zijn: Jabong. Jabong is letterlijk de lokale Zalando voor India, aangezien het een dochterbedrijf van Rocket Internet is. Rocket en Amazon zouden hierover verkennende gesprekken voeren.

Foto: kaybee07 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond