Deel dit artikel
-

Florissante cijfers voor eBay

Ebay heeft goede resultaten voor het eerste kwartaal gepresenteerd. De netto winst (21,1 miljoen dollar) groeide sterk en lag aanzienlijk hoger dan eerder door analisten voorspeld. De omzet groeide met ongeveer tachtig procent ten opzichte van vorig jaar. Voor het komende kwartaal verwacht eBay even florissante cijfers.

"EBay heeft een uitmuntende groei laten zien op alle fronten", zei ceo Meg Whitman tijdens een conference call met analisten. Achteraf kreeg het bedrijf complimenten van de analisten voor de prestaties gedurende het eerste kwartaal, meldt Reuters. De analisten hadden een groei voorspeld van acht à negen dollarcent per aandeel, maar Ebay liet een winst per aandeel zien van elf cent.

De nettowinst van het bedrijf bedroeg 21,1 miljoen dollar (acht cent per aandeel), een grote stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar toen de nettowinst 1,8 miljoen dollar bedroeg (een dollarcent per aandeel). Pro forma ligt de winst nog hoger, namelijk op 30,6 miljoen dollar, oftewel elf dollarcent per aandeel.

De kwartaal-omzet steeg tot 154,1 miljoen dollar. In het eerste kwartaal van vorig jaar was dat 85,9 miljoen dollar. Het bedrijf verwacht dat de omzet de komende kwartalen zal stijgen. In het tweede kwartaal verwacht eBbay een omzet van 157 miljoen dollar en in het derde kwartaal een omzet van 167 miljoen dollar. Het is de tweede maal dit jaar dat eBay de vooruitzichten wat omzet betreft in positieve zin bijstelt. Het bedrijf verwacht nog steeds dat het de doelstelling van drie miljard dollar omzet in 2005 zal halen.

Het aandeel eBay deed het goed na publicatie van de kwartaalcijfers en steeg tijdens de avondhandel met 4,24 procent aan de Nasdaq.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond