Deel dit artikel
-

FNV zet Nokia Nederland onder druk: kom met eerlijke loonsverhoging

Medewerkers van Nokia in Hoofddorp roepen het techbedrijf op om met een beter bod te komen voor hun lonen. Samen met de FNV hebben zij een petitie opgesteld die al door meer dan de helft van de circa driehonderd mensen bij de multinational is ondertekend. Die wordt direct na de zomer aan de directie aangeboden.

Het gaat, voor alle duidelijkheid, om de netwerkorganisatie, niet om de joint venture HMD die onder de naam Nokia smartphones en tablets maakt.

Het bedrijf heeft het de afgelopen jaren financieel lastig gehad. Daarom zijn de medewerkers akkoord gegaan met lage salarisverhogingen. Inmiddels gaat het veel beter. Nokia heeft 22,2 miljard euro omzet gedraaid in 2021 en twee goede eerste kwartalen dit jaar, maar wil zijn personeel daar niet van mee laten profiteren, zegt de vakbond. ‘In de cao-onderhandelingen schermen ze met een collectieve loonsverhoging van 1 procent. Dat is veel te weinig en betekent een grote val in koopkracht voor de werknemers.’

De FNV wil dat de salarissen van de medewerkers meegroeien met de stijgende prijzen in de winkels (automatische prijscompensatie) en dat ze er daarnaast 100 bruto per maand bij krijgen. Ook eist de vakbond goede secundaire afspraken, waaronder een thuiswerkvergoeding van 3 euro per dag.

Kim Baudewijns, bestuurder FNV ICT: ‘Het concern draait goed, maar wil zijn personeel daar niet van mee laten profiteren. In de cao-onderhandelingen schermen ze met een collectieve loonsverhoging van 1%. Dat is veel te weinig en betekent een grote val in koopkracht voor de werknemers.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond