Deel dit artikel
-

Fors verlies Wall Street minder dramatisch dan verwacht

Hoewel er een fors verlies was heeft de beurs in New York minder negatief gereageerd op de aanslagen van vorige week dinsdag dan was verwacht. De Dow Jones-index sloot 7,1 procent lager, de Nasdaq 6,8 procent. De reisbranche had het zwaar te verduren, waaronder behalve de luchtvaartmaatschappijen ook online reisbureaus als Expedia.com en Travelocity.com .

De handel werd gisteren hervat nadat Wall Street zes dagen heeft stil gelegen. Het is de langste periode waarin niet gehandeld is op Wall Street sinds de Eerste Wereldoorlog. De handel werd hervat met twee minuten stilte en het zingen van "God Bless America" door een zangeres. Behalve beursvoorzitter Richard Grasso waren ook aanwezig burgemeester Rudolph Giuliani van New York, de Amerikaanse minister van Financiën Paul O'Neill en senator Hillary Clinton.

Voorafgaand aan de opening van de beurs kwam het stelsel van Amerikaanse centrale banken met een renteverlaging van 0,5 procentpunt. Ook de Europese Centrale Bank kwam met een renteverlaging van 0,5 procentpunt. Diverse bedrijven gingen over tot het kopen van eigen aandelen, waaronder technologiebedrijven als Bea Systems, Intel en Akamai.

De zwaarste klappen vielen binnen de luchtvaartindustrie, waar Continental Airlines en US Airways de waarde van hun aandeel zagen halveren. Maar ook andere sectoren van de reiswereld, waaronder online reisbureaus, zagen hun koers sterk dalen. Zo eindigde de koers van online reisbureau Expedia.com ruim 33 procent lager en moest Sabre Holdings, eigenaar van ondermeer Travelocity.com, 40,9 procent van zijn beurswaarde inleveren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond