Deel dit artikel
-

FOX begint nóg een nieuwe Nederlandse zender

Naast de sportzenders start FOX volgende maand ook een algemene zender. Die heet simpelweg FOX, een algemene digitale zender met series, films en sportprogramma’s.

De nieuwe – derde – zender gaat op 19 augustus van start, twee dagen na de lancering van FOX Sports International. De eerste zender gaat volgende week donderdag op 1 augustus live. De zenders vloeien voort uit FOX’ overname van 51 procent van de aandelen van zender Eredivisie Live.

Abonnees van Ziggo kunnen de nieuwe zender in ieder geval bekijken. Wie verder welke zenders tegen welke prijs gaat doorgeven, is nog niet bekend. Daar wordt nog over onderhandeld. Vanaf het voetbalseizoen 2014/2015 zullen de samenvattingen van het Eredivisievoetbal bij FOX te zien zijn.

De programmering van de jongste FOX-zender wordt in de loop van augustus bekendgemaakt. Directeur Raymond van der Vliet zegt: “Onze eerste focus is een attractief kanaal op te bouwen dat door de kijkers wordt gewaardeerd. We zijn ambitieus, maar ook realistisch: we kiezen voor continuïteit op de lange termijn. De zender zal de komende jaren stap voor stap worden opgebouwd. Vooral de live programmering zal een belangrijke trekker zijn voor de sport- en voetballiefhebber.“

Over FOX’ online plannen is nog niets bekend, al laten een recente financiële presentatie (PDF) zien dat moederbedrijf Newscorp een uitgekiende strategie uitvoert. Daarin staan zaken als digitale abonnementen en video, e-books, mobiel en online classfieds centraal.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond