Deel dit artikel
-

Een Franse middenklasser

Niet alle smartphones komen uit Azië of Cupertino. Het Franse ARCHOS introduceert de ARCHOS Diamond Omega. Met 5,7 inch display met een volgens de fabrikant ideale screen-to-body verhouding.

De ARCHOS Diamond Omega heeft een donkerblauwe, glazen behuizing met Corning Gorilla Glass bescherming. Het Full HD 5,7 inch randloos scherm heeft een resolutie van 2040 x 1080 pixels en onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 835 processor, Adreno 540 grafische processor, 8GB aan LPDDR4X RAM en 128GB UFS 2.1 intern geheugen.

De ARCHOS Diamond Omega heeft vier camera’s, twee voorop en twee achterop. De 23MP camerasensor (Sony IMX 318) achterop heeft een groot f/2.0 diafragma met een 2x zoom zonder kwaliteitsverlies. De tweede sensor heeft 12MP (Sony IMX 362) en een f/1.8 diafragma voor een maximale lichtopbrengst voor prachtige beelden, zowel overdag als ’s nachts.

De digitale vingerafdruksensor ontgrendelt de smartphone in slechts 0,2 seconden. Bluetooth 4.1 en NFC-technologie verzekeren volgens ARCHOS audiokwaliteit en gemakkelijke mobiele betalingen.

De smartphone draait onder Google Android 7.1 Nougat met de Nubia UI 5.0 overlay. Hierdoor zijn allerlei optimalisaties mogelijk zoals touch-handelingen op de rand van het scherm, extra context of mogelijkheden door op een app-icoon te drukken.

De ARCHOS Diamond Omega zal naar verwachting eind november op de Europese markt komen met een adviesprijs van 499,99 euro.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond