Deel dit artikel
-

Funda introduceert virtueel bezichtigen met Oculus Rift

Makelaars kunnen huizenzoekers voortaan huizen virtueel laten bezichtigen op funda. Daarvoor heeft het online vastgoedplatform een interactieve toepassing ontwikkeld rondom de VR bril Oculus Rift.

Met deze bril kan de makelaar potentiële kopers rondleiden door een huis zonder dat ze daar daadwerkelijk aanwezig zijn. funda verwacht dat virtueel bezichtigen voor meer contact tussen makelaar en huizenzoeker gaat zorgen.

Virtueel bezichtigen kan overigens alleen op kantoor bij de makelaar. Net als bij een echte bezichtiging vervult de makelaar daarbij de rol van expert en adviseur.

Funda stelt de toepassing kosteloos beschikbaar aan NVM-makelaars via de funda desk. De service geldt voor het actuele aanbod op zowel funda als funda in business. Virtueel bezichtigen is direct mogelijk voor elk object waarvan minstens één 360-gradenfoto is toegevoegd aan de presentatie op funda. Dat geldt nu al voor zo’n 30.000 objecten. Meerdere 360-gradenfoto’s met zogenaamde ingestelde ‘hotspots’ maken de beleving uiteraard groter.

Makelaars kunnen van de dienst gebruikmaken voor het volledige aanbod, dus niet alleen hun eigen portefeuille.

Deel dit bericht

2 Reacties

Rowdy Groothedde

Wat een geweldig idee.

Is het al te gebruiken op Funda met de Rift?

Natasja Lemmer

Heel leuk idee! Ben wel benieuwd of het daadwerkelijk iets gaat toevoegen, een 2D 360 graden foto in een Oculus Rift bekijken lijkt me nou niet direct heel erg bijzonder. Het is echter een begin en kan me voorstellen dat het nog veel verder kan gaan 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond