Deel dit artikel
-

Fusie webbouwer TMLC en system-integrator Wisdom

Het in internet gespecialiseerde The Missing Link Company (TMLC) uit Groningen en system integrator Wisdom uit Assen gaan samen. De naam van het nieuwe bedrijf met in totaal 70 werknemers is ‘Wisdom TMLC’. De nieuwe combinatie is naar eigen zeggen de grootste gespecialiseerde e-business implementator in Noord-Nederland en speelt ook landelijk mee in de top drie. De gezamenlijke omzet van Wisdom en TMLC bedraagt ongeveer 5 miljoen euro.

De fusie wijst op een verdere consolidatie in de sector. TMLC biedt oplossingen voor de front office, de communicatieaspecten van internettoepassingen, terwijl Wisdom zich vooral richt op de back office, het ontsluiten van interne systemen van organisaties. Wisdom beschikt over veel ervaring met het begeleiden van outsourcing-trajecten naar India. Wisdom TMLC heeft onder andere sterke posities in de sectoren telecom, overheid, gezondheidszorg en energie. Daarnaast richt het zich op het mkb.

Op technologisch vlak is er volgens beide bedrijven een duidelijke match. Wisdom is gespecialiseerd in het Java/J2EE-platform. TMLC juist in het Microsoft .Net-platform. Het directieteam van Wisdom TMLC wordt gevormd door René Schoenmakers, voormalig directeur TMLC en Philip Abernathy, voormalig directeur Wisdom. TMLC – met als aandeelhouders het management, de NOM en Newion investments – nam eerder dit jaar Ventus-e, de internet productietak van de Ventus Groep, over.

“Door deze fusie kunnen we onze wederzijdse klanten een krachtig totaalpakket van e-business oplossingen bieden. De no-nonsense cultuur van beide organisaties sluit bovendien erg goed op elkaar aan waardoor een hechte samenwerking zal ontstaan”, zegt René Schoenmakers van Wisdom TMLC.

Dat TMLC en Wisdom samengaan heeft er ook mee te maken dat TMLC steeds vaker vraagstukken krijgt die te maken hebben met systeemintegratie. “Verder zie je dat de markt steeds meer richting het ontsluiten van informatiesystemen verschuift in plaats van het zomaar bouwen van een site. Wisdom kwamen we al regelmatig tegen. We hadden bijvoorbeeld allebei KPN al als klant en we deden al enkele gezamenlijke projecten,” aldus Schoenmakers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond