Deel dit artikel
-

Game Diablo Immortal niet in Nederland en België wegens risico’s lootboxen

Gamebedrijf Blizzard brengt de game Diablo Immortal niet uit in Nederland en België. Dat komt door de overigens lang niet heldere wetgeving met betrekking tot lootboxes.

De communicatiemanager van Activision-Blizzard Benelux heeft na vragen van Tweakers bevestigd dat Diablo Immortal niet in Nederland en België verschijnt. De game zal in deze landen niet beschikbaar zijn via de appwinkels en ook niet voor de pc via Battle.net.

De Belgische Kansspelcommissie hanteert strenge regels met betrekking tot virtuele schatkistjes in games omdat die onder de gokwetgeving vallen.

De Nederlandse Kansspelautoriteit grijpt pas in als de inhoud ervan een economische waarde vertegenwoordigt.

Het gebruik van zogenoemde lootboxes in videogames moet sowieso aan banden worden gelegd. Daarvoor pleiten de Consumentenbond en 18 andere Europese consumentenorganisaties. De organisaties vinden de lootboxes manipulatief en de marketing te agressief.

De oproep volgt op de publicatie van het rapport ‘Insert Coin’ van de Norwegian Consumer Council, de Noorse Consumentenbond. Hierin staat hoe spelmakers met psychologische trucs spelers verleiden om lootboxes te kopen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Luuk Timmermans

Waarom zijn spellen als Fifa en Elder scrolls online wel legaal en deze Lost Ark en Diablo niet? ESO heeft ook super dure lootcrates

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond