Deel dit artikel
-

Game Mania wil winkels sluiten door groei webwinkel

Gamingwinkelketen Game Mania wil de komende twee jaar het winkelbestand per jaar met tien procent afbouwen, waardoor in de Benelux een kleine zestig winkels overblijven.

Reden van de sluiting is het groeiende aandeel van de webwinkel. De omzet is vergelijkbaar met die van acht of negen fysieke vestigingen.

CEO Kris Lenaerts zegt dat de groei van de webshop de retailer dwingt om scherpere keuzes te maken voor zijn fysieke netwerk.

Mogelijk worden vijftien klassieke winkellocaties gesloten, maar Game Mania wil wel blijven investeren in nieuwe conceptstores.

In april maakte de keten bekend dat het vol wil inzetten op de More Better Retailer-strategie met de opening van de Game Mania Zone in de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn. Dit is een retailzone met een gericht productassortiment.

De strategie wordt al sinds september 2017 uitgerold in de Benelux met de openingen van de Game Mania Concept Stores in Antwerpen, Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Mogelijk komen er nog eens acht winkels bij.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond