Deel dit artikel
-

Gamebedrijven sluiten 2016 positief af

De meeste beursgenoteerde gamebedrijven meldden donderdag goede resultaten. Zo leunt Zynga nog altijd grotendeels op oude titels als Words With Friends en Zynga Poker. Die leverden in het vierde kwartaal 190 miljoen dollar omzet op.

Words With Friends is acht jaar oud en Zynga Poker zelfs tien jaar. Die laatste zorgt voor twintig procent van de omzet.

Omzet voor het volledige jaar bedroeg 741 miljoen dollar, iets minder dan een jaar eerder. Onder streep staat nog steeds een verlies van 108,2 miljoen.

Activision Blizzard, eigenaar van King, zag vooral extra in-game inkomsten. In heel 2016 was dat al 3,6 miljard dollar, dubbel zoveel als in 2015. Groei kwam onder meer van de shooter Overatch, goed voor 25 miljoen spelers.

Deze en andere titels hielpen het bedrijf aan een recordkwartaal, waarin de omzet 49 procent steeg naar ruim 2 miljard dollar en de winst 60 procent naar 254 miljoen. Candy Crush-ontwikkelaar King is goed voor 25 procent van de inkomsten. Dit jaar komt er een nieuw deel in de Destiny-reeks.

Bij Ubisoft vielen de cijfers (pdf) juist tegen. In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2016 heeft Ubisoft 529,9 miljoen euro omgezet, een daling van 6 procent. Ubisoft had zelf een omzet van 560 miljoen euro verwacht.

Gamers zouden hun geld vooral aan hebben hardware hebben besteed, zoals de PlayStation 4 Pro, Xbox One S en PlayStation VR. De belangstelling voor Watch Dogs 2 was matig. The Division en Rainbow Six Siege hebben wel voor verkooprecords gezorgd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond