Deel dit artikel
-

Games-bedrijf EA naar 1 miljard digitale omzet

Spellenuitgever EA denkt dit jaar ruim een miljard dollar omzet te realiseren met de verkoop van digitale spellen en spelonderdelen. Het bedrijf, dat groot werd met spelletjes in doosjes voor computers, boekt bijna een kwart van de verkopen met digitale handel.

Dat werd duidelijk bij de presentatie van de financiële cijfers over het afgelopen kwartaal.

Het bedrijf ging ervan uit dat het over het afgelopen boekjaar (dat eind maart afliep) 750 miljoen dollar digitale omzet zou boeken. Dat werd 833 miljoen dollar. De verwachting is dat de onderneming dit jaar over de miljard dollar digitale omzet zal boeken.

EA is vooral bekend van spellen voor consoles en pc’s met titels als Fifa, Sims en Battlefield.

De nieuwe concurrentie ziet vooral groei op het gebied van sociaal georiënteerde spellen, zoals Farmville van Zynga, en spelletjes op mobiele telefoons als de iPhone en het Android-platform. Voor EA is dit betrekkelijk nieuw terrein, maar de gisteren gemelde groei stemt de leiding positief.

EA deed in het afgelopen boekjaar 400 miljoen dollar omzet met mobiel op op handhelds als de PSP. Mobiel droeg voor 232 miljoen dollar aan de omzet van 3,9 miljard dollar bij. Downloadspellen, spelonderdelen en bijbehorende diensten droegen voor nog eens ruim 430 miljoen dollar bij.

Foto: Guido van Nispen (cc)

De omzet uit mobiele games steeg afgelopen jaar met 13 procent, onder het marktgemiddelde.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bernard

Dat mag ook wel je in 2009 en 2010 bij elkaar 2 miljard verlies hebt gemaakt. Leuk toch, omzet… geef mij maar winstcijfers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond