Deel dit artikel
-

Gebruikers Zynga haken af

Gamebedrijf Zynga maakt minder verlies dan verwacht in het verleden en verwacht over het hele jaar winst, maar ziet zich nu weer geconfronteerd met een ander probleem dat niet veel goeds belooft: gebruikers haken af. Er zijn er nog 133 miljoen over, 57 procent minder dan een jaar geleden.

In het derde kwartaal boekte Zynga, bekend van de casual game Farmville, een verlies van 16,2 miljoen dollar op een (non-GAAP) omzet van 152,1 miljoen dollar. Vorig jaar om deze tijd deed Zynga het beter met 256 miljoen dollar omzet en een gering verlies van 361.000 dollar. Toch waren beleggers opgelucht dat de schade beperkt is gebleven. De koers van het aandeel steeg nabeurs met twaalf procent.

Zynga heeft diverse werknemers ontslagen om kosten te besparen en medeoprichter Mark Pincus vertrok in juli. Vanaf november gaat gameveteraan Clive Downie (van DeNA West en nog eerder Electronic Arts) als chief operating officer bij Zynga aan de slag.

De toekomstige omzet moet van mobiel komen, onder meer van de onlangs gelanceerde mobiele game CastleVille Legends voor iOS. Maar successen op dat terrein zijn tot nu toe uitgebleven. Zynga heeft 51 miljoen maandelijkse mobiele gebruikers. Drie maanden geleden lag ook dat aantal (iets) hoger.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond