Deel dit artikel
-

Gedwongen vertrek voor oprichter Pets Deli

De internationaal werkende diervoedingswinkel Pets Deli moet op zoek naar een nieuwe CEO nu David Spanier de onderneming gedwongen moet verlaten. Hij verzweeg een verleden van frauduleus handelen. Het bedrijf verkeert bovendien in surseance.

Dat onthult de Duitse nieuwssite Gründerszene. Dat ontdekt dat Spanier is veroordeeld voor frauduleuze zaken en daarvoor is veroordeeld. Hij heeft zijn straf ondergaan, maar verzweeg dat toen hij nieuwe bestuurlijke posities ging bekleden, zoals bij Petsdeli. En dat mag niet volgens van de Duitse wet.

Het Duitse bedrijf, dat ook actief is in Nederland onder Petsdeli.nl, is achter de schermen bezig met een zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur. Het is niet uitgesloten dat Rocket Internet een stevige vinger in die pap heeft, omdat de investeerder een belang van veertig procent heeft.

Petsdeli wilde tot voor kort op Europese schaal een concurrent kunnen worden van Zooplus, een online dierenwinkel die eveneens uit Duitsland komt. Die onderneming is inmiddels beursgenoteerd en stevent af op een jaaromzet van een miljard euro in 2017. Het geld is echter op bij Petsdeli, het heeft uitstel van betaling gekregen en besluit zich nu enkel op zijn kernmarkt te richten: thuismarkt Duitsland.

Foto: Prannveer Jayani (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond