Deel dit artikel
-

Geen betaalkaart voor Google Wallet

Google ziet voorlopig af van een betaalkaart voor Google Wallet. Die had gelanceerd zullen worden op de ontwikkelaarsconferentie die Google komende week organiseert.

Met de kaart had Google informatie over consumentenaankopen willen verzamelen, net zoals dat ook gebeurt bij Google Checkout op het web en de softwarewinkel Google Play, maar dan van offline aankopen. Google Wallet is op dit moment vooral een software-oplossing voor mobiele telefoons die NFC (Near Field Communication) ondersteunen. De gebruiker houdt al dan niet via bestaande bankkaarten een tegoed aan en hoeft het mobieltje alleen bij een betaalterminal te houden.

Google CEO Larry Page zou het project ruim een week geleden hebben afgeblazen bij de voorbereidingen van de demo’s van de ontwikkelaarsconferentie I/O komende week in San Francisco. Volgens nieuwssite AllthingsD was Page al geen fan van het project omdat hij het te weinig innovatief vond.

De reden voor het uitstel of afstel is echter vooral een technische: de kaart zou gebruikmaken van NFC. De inzet van die technologie is nog beperkt door een gebrek aan betaalterminals in winkels. Sowieso had Google niet de ambitie om een gevecht aan te gaan met andere betaalkaarten of met creditcardpartijen. De kaart was eerder bedoeld om partners aan te trekken.

Volgens AllthingsD zou het besluit ook de reden zijn dat afdelingshoofd Osama Bedier plotseling is opgestapt. Jeff Huber neemt zijn taken waar.

Zie ook het achtergrondartikel over NFC.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond