Deel dit artikel
-

Google Wallet nu echte betaalkaart

Google heeft alsnog een fysieke betaalkaart gelanceerd waarmee Amerikaanse klanten onder meer geld kunnen opnemen. De kaart kan worden gebruikt bij retailers die ook MasterCard accepteren.

Google levert al enige tijd een virtuele portemonnee in de vorm van een app genaamd Google Wallet, maar nu is er dan een fysieke variant, die voorlopig alleen in de VS verkrijgbaar zal zijn.

De kaart kan ook worden gebruikt voor betalingen bij Google Play en YouTube, maar ook in winkels. Klanten moeten, net als bij Nederlandse betaalkaarten, dan wel bij iedere betaling een pincode invoeren.

Het is een prepaid kaart waarop dus eerst tegoed gestort moet worden. Google houdt ook de aankopen bij voor gericht adverteren.

Plannen voor een fysieke kaart bestonden al langer, maar werden telkens op de lange baan geschoven. Wel heeft Google tussentijds een kredietkaart genaamd AdWords Business Credit gelanceerd.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen Bos

Vreemde stap mijns inziens. Wellicht ingegeven door de samenstelling van de US markt en wellicht emerging markets zoals India, Afrika, Rusland etc. In het “rijke westen” is vrijwel iedereen in bezit van een bankrekening die je kan koppelen aan je account. Dit lijkt me dus alleen een invulling voor de “rekeninglozen” Dat kunnen natuurlijk ook kids zijn en net zoals Apple iTunes prepaid kaarten verkoopt, zou dit dus ook een variant kunnen zijn. Betalen in winkels? Ik ben erg benieuwd en zal het gaan volgen.

Mennes Ivan

Heel goed

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond