Deel dit artikel
-

Geen crisis voor Apple, iPhone stuwt omzet

Apple heeft een omzetgroei van 50 procent geboekt en zag de nettowinst verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Steve Jobs hintte in een bericht naar nieuwe producten die dit jaar op de agenda staan.

De nettowinst kwam uit op 3,07 miljard dollar. Vorig kwartaal was dit nog 1,7 miljard dollar. De winst per aandeel, 3,33 dollar, oversteeg de verwachtingen van analisten.

Dat bleek dinsdagavond uit de presentatie van de kwartaalcijfers.

De omzet bleef met 50 procent groei steken op een imposante 13,5 miljard dollar. De verkoopcijfers van de iPhone (8,75 miljoen, een jaarstijging van 131 procent) en Apple-computers (2,94 miljoen, een jaarstijging van 33 procent) waren hier voor een groot deel verantwoordelijk voor. Van de crisis lijkt Apple weinig te merken.

Over de verkoopcijfers van de iPad werden geen uitspraken gedaan. Hooguit het summiere antwoord dat de interesse voor dit product de verwachtingen oversteeg. Jobs laat in een persbericht weten dat er dit jaar nog ‘meerdere speciale producten’ in de pijplijn zitten.

Enkel de iPod verkocht minder goed. Hiervan werden er 10,89 miljoen verkocht, in vergelijking met vorig jaar een daling van 1 procent. De verkoopcijfers van de iPod Touch groeiden wel met 63 procent, vergeleken met hetzelfde kwartaal voorgaand jaar.

Bron foto: rostad (CC)

Deel dit bericht

3 Reacties

r de beer

?De omzet bleef met 50 procent groei steken op een imposante 13,5 miljard dollar. De verkoopcijfers van de iPhone (8,75 miljoen, een jaarstijging van 131 procent) en Apple-computers (2,94 miljoen, een jaarstijging van 33 procent) waren hier voor een groot deel verantwoordelijk voor. Van de crisis lijkt Apple weinig te merken.? Zullen we van die miljoenen maar miljarden maken? Of wil je zeggen dat ze maar voor nog geen 3 miljoen wereldwijd aan computers verkopen?

Jeroen

"Apple sold 2.94 million Macintosh? computers during the quarter, representing a 33 percent unit increase over the year-ago quarter. The Company sold 8.75 million iPhones in the quarter, representing 131 percent unit growth over the year-ago quarter. Apple sold 10.89 million iPods during the quarter, representing a one percent unit decline from the year-ago quarter."

Wouter

Indrukwekkende cijfers, erg veel iPhones verkocht. Ben benieuwd wanneer wij de nieuwe iPhone 4G in Nederland zullen krijgen. Volgens http://www.iphone4g-hd.nl/ zal dit in Juli 2010 zijn, ruim een maand nadat de 4G in Amerika op de markt komt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond