Deel dit artikel
-

GetYourGuide start in Nederland

Onverwachte uitjes en trips meemaken, dat is wat het in Nederland nieuwe platform GetYourGuide wil bieden. De nieuwe eigenaar van Gidsy.com is gestart in de lage landen.

Het vier jaar oude Zwisterse bedrijf rolt zijn recreatieve dienst nu ook uit in Nederland. Daarmee betreedt het een markt die traditioneel in handen was van toeristische bedrijven. De site profileert zich echter meer als onafhankelijk platform waar organisatoren van recreatieve activiteiten hun diensten direct aan de afnemer kunnen aanbieden.

De lokale lancering mag niet helemaal onverwacht komen. In april van dit jaar kochten de Zwitsers het bedrijf Gidsy, wat door de twee Nederlandse broers Dekker werd opgericht. Gidsy richtte zich op kleinere markten en particuliere initiatieven. GetYourGuide overlapt op onderdelen maar opereert op internationaal grotere schaal.

Dekker per e-mail: “Naast op maat gemaakte experiences worden ook commerciële tours en tickets aangeboden, wat het platform interessant maakt voor zowel persoonlijke ervaringen als grotere groepsuitjes. GetYourGuide zal zich in de Nederlandse markt focussen op het onbekende in eigen land. Daarnaast zullen commerciële tours de beleving bieden die internationale toeristen zoeken, waarbij er altijd gekozen kan worden tussen grote organisaties of individueel aangeboden tours.“

Foto: ilovebutter (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Joost

Even kommaneuken: GYG heeft Gidsy nooit gekocht zover ik weet. De gebroeders Dekker zijn in dienst gekomen bij GYG en de investeerders in Gidsy hebben een zeer klein percentage in GYG als uitruil gekregen.

En dat naast het reguliere aanbod ook ‘commerciële tours’ worden aangeboden op GYG is ook niet helemaal juist. GYG is een simpele (maar zeer succesvolle) affiliate-site waarbij commerciële aanbieders een percentage van de verkoop van tours afstaan. Max 5% van het aanbod komt van zogenaamde P2P aanbieders.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond