Deel dit artikel
-

Gevangenisstraf voor internetoplichting

Een aantal mannen heeft voor grootschalige internetoplichting elk diverse maanden gevangenisstraf gekregen. Zij verdienden vooral aan namaakwebshops van onder meer BCC, MediaMarkt en Ziggo.

Klanten belandden op deze sites via (onder andere) Marktplaats.nl, waar ze naar aanbiedingen zochten. Gedupeerden konden winkelen zoals dat bij webwinkels normaal is, door goederen in een winkelmandje te stoppen en vervolgens af te rekenen. Dat gebeurde via iDEAL of door betaling op een bankrekening van een katvanger.

De door de kopers bestelde producten, meestal consumentenelektronica zoals telefoons en tablets, werden uiteraard niet geleverd. Enkele keren werd bovendien in een chatgesprek met meer of minder succes geprobeerd de klanten hun bankgegevens te ontfutselen en hun rekeningen te plunderen

Na diverse meldingen is een opsporingsonderzoek gestart onder de naam 26Meiberg. Ruim driehonderd consumenten bleken te zijn benadeeld.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan

Op marktplaats moet je erg uitkijken. Op zoek naar een apple watch zag ik een nieuwe watch
€40,00 onder de prijs van apple. Je wordt doorgestuurd naar de webside bcc-deals.com.
Lijkt sprekend op de originele webside.vervolgens heb ik bcc.nl geopend en daar wordt alles tegen de normale prijzen aangeboden.
Ik vind het slecht van marktplaats dat dit niet gecontroleerd wordt.
Heb marktplaats ingelicht,maar hopelijk trappen er niet veel mensen in.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond