Deel dit artikel
-

Giftcardspecialist QINQO vraagt faillissement aan

Giftcardspecialist QINQO houdt het voor gezien. Het bedrijf vraagt het faillissement aan. De cadeaukaarten die het bedrijf in omloop had voor games, muziek en e-books zijn niet meer te verzilveren.

‘Ondanks de inspanningen van u en van het QINQO-team is het helaas niet gelukt om een structureel aanvaardbare balans tussen kosten en opbrengsten te bereiken, welke onontbeerlijk is voor een gezonde bedrijfsvoering’, klinkt het in moeizaam Nederlands. Alle QINQO-cards kunnen met ingang van heden ook niet meer verzilverd worden op de QINQO-website.

QINQO toonde ongeveer een jaar geleden op de boekenbeurs Manuscripta gestileerde kunststof cadeaukaarten waarmee winkels e-books aan de kassa kunnen verkopen. Met een cijfercode op de kaart kan de lezer thuis de e-books downloaden die hij in de winkel heeft afgerekend. Er waren contracten met onder meer Primera, gameshop ePlaza en Bart Smit.

Branchegenoot Didix werd eerder deze maand nog overgenomen door participartiemaatschappij Waterland. De plastic kaarten van het bedrijf zijn verkrijgbaar bij onder meer Hema, Bijenkorf, Intratuin en Karwei. Tevens is Didix de uitgever van BioscoopCadeau en RestaurantCadeau.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond