Deel dit artikel
-

GO Sharing start met 400 elektrische deelscooters en e-bikes in Almere

Deelvervoerbedrijf GO Sharing start vandaag met het plaatsen van 200 elektrische deelscooters en 200 e-bikes in Almere.

Het bedrijf wil met het deelvervoer een alternatief bieden voor het bezit van eigen vervoer, dat veelal milieuvervuilend is en veel openbare ruimte in beslag neemt.

GO Sharing start met 400 elektrische deelvoertuigen: 200 deelscooters en 200 deelfietsen. Via de GO Sharing app zijn de voertuigen terug te vinden en te reserveren.

De gebruiker betaalt een starttarief en vervolgens per minuut voor het gebruik van het voertuig. Ook is het mogelijk om het voertuig in de parkeerstand te zetten, zodat het tot je beschikking blijft na een pauze. De accu’s van de voertuigen worden door medewerkers van GO Sharing vervangen zodra ze leeg dreigen te raken.

GO Sharing is ook mobiliteitspartner van de Floriade Expo 2022, die op 14 april start. Bij de wereldtuinbouwtentoonstelling, die eens per tien jaar plaatsvindt en dit jaar het thema ‘Growing Green Cities’ heeft, zullen de elektrische deelfietsen van GO Sharing te vinden zijn om makkelijk en snel tussen de Floriade en station Almere te pendelen.

Deel dit bericht

17 Reacties

Yvonne van der Veen

De scooters en fietsen worden overal neergezet en je kunt soms met een invalide kar of kinderwagen niet langs ,ze waaien om , waardeloos dit

Huib Ouwehand

Er staat een vernielde scooter in de Vlissingerstraat .

Fam van Dam Dijkstra

Wij hebben inmiddels al een kleine week elke middag / avond een deelscooter op de stoep voor onze deur staan.vanmiddag werd hij ( nr 7180)opgehaald door een mevrouw die kennelijk deze locatie had doorgekregen.
Soms is hij even weg en vervolgens wordt de scooter weer voor onze deur geparkeerd.
Volgens mij kunnen scooters niet lukraak op de stoep worden geparkeerd. Met wind waaien ze om, de scootmobiels en kinderwagens moeten uitwijken, wat toch niet de bedoeling kan zijn.
Ik wil er op aandringen om geschikte parkeerplaatsen aan te wijzen waar deze deelscooters kunnen worden gestald , en waar ze opgehaald kunnen worden, en dat kan m.I. Niet lukraak op elke stoep waar het een ieder maar uitkomt, met hinder voor de voetgangers, scootmobiels of kinderwagens.
Ik wil graag dat u duidelijk communiceert met de gebruikers dat zij de scooter op een daartoe geschikte plaats achterlaten.

Ruud

In de literatuurwijk staan vanaf 4-4-2022 vier elektrische fietsen van GO op een kinderspeelplaatsje. Zijn naar mening zo door GO geplaatst. Lagen na een dag daarna op z’n kant. Zijn weer op de standaard gezet. De volgende dag lagen ze weer plat. Gebeld naar GO , die beloofde ze weg te halen. Maar ze liggen na vier dagen nog op het speelplaatsje. Verder zag ik gisteren op het shertogenbosplein zeer jonge kinderen gebruik maken van dit vervoermiddel? Een vraag,: wie draait voor de schade op bij een ongeval?

BobTurbo3000

ik zie die dingen ook her en der op straat.. Gewoon random op een stoep. Waarom is er geen stalling of ophaalpunt????

Dit gaat in Nederland nooit een succes worden, veel te veel aso volk. Die scooters gaan gestript worden…

H1987

Hoi,

Er staat heel random midden op een stoep een scooter van GO, aan een groot grasveld in de literatuurwijk. Het lijkt erop dat iemand de scooter heeft achtergelaten.Ik weet verder niet hoe het GO systeem werkt maar ik vindt dit wel een beetje vreemd.

Rop

Op weg naar mijn werk lagen er aan beide zijden van het fietspad op onmogelijke plekken 4 Go Sharings als oud vuil in de bosjes. Wat een zonde.

Diana

Gisteren onder busbaan bij filmwijk 5 van die dingen op de stoep geparkeerd. Moest op fietspad lopen om er langs te kunnen. Als ik fout geparkeerd sta met auto krijg ik boete, maar dit kan dus zo mast overal geplaatst worden. Graag paar vaste plekken die ook nog bewaakt worden zodat ze heel blijven en ook niet in de weg staan.

Marcel

Wat een mooi en gedurfd initiatief, en nog milieu vriendelijk ook, heerlijke stille scooters en fietsen voor iedereen. Wel zou het beter zijn om ze op bepaalde plekken vast te zetten, maar we gaan eens zien of dit de beste en makkelijkste manier van vervoer door de stad is. Ik zie ze overal staan en rondrijden; lekker groen!!

Klos

Super irritant,
Kijk je je hele paasweekend vanuit je keukenraam naar een brommer, ik word hier niet vrolijk van wat mij betreft mag het stoppen.

Johan

Verloedering van de stad als ze overal en nergens geplaatst kunnen worden. Nergens voor nodig. Is er we toestemming aan de gemeente gevraagd? Anders naar grofvuil.

Peter Neid

Ik woon op de Eekhoornstraat hoek Caviastraat in Almere buiten.
Nu op 19-04-‘22 staan er op de smalle stoep naast elkaar twee scooters, je kan als voetganger er niet meer langs.
Mensen die slecht ter been zijn zoals mijn zoon, die zit in een rolstoel die kan nu alleen via het fietspad erlangs.
Ik lees dat dit in opdracht van de gemeente is uitgerold.
Volgens mij maakt gemeente Almere zicht hard voor een inclusieve samenleving. Dan mag je toch verwachten dat mensen met een beperking ongehinderd hun weg moeten kunnen vervolgen zonder deze obstakels tegen te komen.
Ik eis dag ze morgen hier worden weggehaald en nooit meer hier worden neergezet.

Arie

Geweldig initiatief. Jammer dat er zoveel klachten zijn over de plaatsing van de scooters en de fietsen, maar ik zie dit veel liever dan de auto’s die nu worden gebruikt om kleine afstanden af te leggen.

Belle

Prachtig zinnetje met marketing onzin: “Het bedrijf wil met het deelvervoer een alternatief bieden voor het bezit van eigen vervoer, dat veelal milieuvervuilend is en veel openbare ruimte in beslag neemt.” Eigen scooters staan bij mensen in de schuur. De Go scooters daarentegen nemen de openbare ruimte in. Ze staan overal. Zeer ontsierend. Daarbij is fietsen milieuvriendelijk maar zijn elektrische scooters dat niet. Hopelijk is het na de Floriade voorbij met deze toeristische overlast.

Astrid Rijff

Zoals eerder gezegd: een prachtig groen initiatief. Maar de fietsen en scooters worden op willekeurige plekken achtergelaten. Heel vaak staan ze midden op trottoir zodat je naar fietspad moet of, zoals in centrum bij fietsenrekken Beeldhouwerpad, voor de doorgang zodat je om moet lopen om fiets weg te kunnen zetten. Ik hoop dat hiervoor snel een oplossing komt (bijv. vaste parkeerplekken verspreid door de stad).

a van Dam

Super leuk bedacht maar ze liggen, staan overal op de stoep voor je deur langs de weg en zelfs op parkeerterreinen van bedrijven misschien handig om hier wat mee te doen want nu is het overlast voor bewoners en bedrijven.

G. Dieben

Naast mijn tuin gevel, met luiven, staan regelmatug wel 5-6 Go scooters bij elkaar op de stoep. Als het hard gaat waaien, is de kans groot dat zo’n scooter mijn luif kapot maakt, met alle consequenties van dien. Het lijkt wel een garage-houder. Ik heb een kinderrijk gebied. Het is elke keer uitkijken geblazen dat je niet tegen aan loopt of anders moet je op de straat gaan lopen. Zeker voor de kleintjes gevaarlijk. Ga bij de gemeente in gesprek voor een centrale plek om deze scooters te plaatsen en niet lukraak dumpen op openbare plekken. Bij de gemeente heb ik ook een klacht ingediend over dit onderwerp. Het moet niet zo zijn dat het zoveel irritatie geeft in een gemeenschap!!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond