Deel dit artikel
-

Tien miljoen voor deelscooters van Check

De online verhuurder van elektrische scooters Check krijgt een kapitaalinjectie van 10 miljoen euro van venturecapitalist Slingshot Ventures en Ponooc.

Check gaat het groeigeld gebruiken om op verschillende assen te accelereren. Het wil steden helpen om het lokale vervoer efficiënter en minder vervuilend te maken. Dat betekent dat het meer elektrische scoooters in bestaande steden wil, maar ook nieuwe regio’s wil kunnen bedienen.

Twee jaar geleden ging de start-up aan de slag met 160 elektrische deelscooters in Rotterdam. Ondanks de coronacrisis groeide Check qua aantal voertuigen met 300 procent en in de omzet met bijna 700 procent.

Vandaag de dag biedt Check meer dan 3.000 scooters aan in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Breda, Groningen, Leeuwarden en Düsseldorf. Er wordt uitbreiding gezocht binnen- en buitenland.

Check was een honderd procent venture van investeerder Ponooc. Daar komt nu een tweede investeerder bij in de vorm van Slingshot. Dat zit bijvoorbeeld ook in VanMoof.

Twee andere online verhuurders van e-scooters zijn Felyx en Go Sharing. De laatste verhuurt ondertussen ook al fietsen en auto’s en werkt naast Nederland ook in België, Duitsland, Italië en Turkije.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond