Deel dit artikel
-

Google investeert stevig in kunstmatige intelligentie

Google gaat kunstmatige intelligentie en machine learning breder inzetten voor al zijn diensten. Dat maakte CEO Sundar Pichai vandaag bekend op de ontwikkelaarsconferentie I/O.

Een van de nieuwe producten in dit verband is Google Lens, waarbij kunstmatige intelligentie wordt ingezet om via de camera van de smartphone beelden te herkennen. Google Lens kan bijvoorbeeld bloemen identificeren, en zelfs het wachtwoord op een router. Google Lens vult deze gegevens automatisch in om een verbinding tot stand te brengen. Google Lens wordt geïntegreerd in Google Assistant en Google Photos.

Zoals verwacht is Google Assistant nu ook verkrijgbaar voor iOS, maar voorlopig alleen in de VS. Andere talen zoals Frans, Duits, Portugees en Japans worden later uitgerold. De app zit al in toestellen als Google Pixel en Google Home.

De slimme luidspreker Google Home wordt uitgerold in meerdere landen, waaronder Duitsland en Frankrijk. Nieuw is dat je ook kunt bellen via Google Home. Spotify, SoundCloud en Deezer worden toegevoegd aan de muziekdiensten en voortaan kan muziek worden gestreamed via Bluetooth.

Gmail wordt uitgebreid met Smart Reply (Android en iOS), waarbij automatisch antwoorden worden gegenereerd op basis van de context. De gebruiker kan dan het gewenste antwoord selecteren. Voorlopig wordt alleen Engels en straks ook Spaans ondersteund.

Google gaf ook nog wat cijfers vrij: de Photos app heeft 500 miljoen actieve gebruikers die 1,2 miljard foto’s hebben gedeeld.

Android staat op 2 miljard actieve apparaten. Dat is fors meer dan de 1,5 miljard pc’s die Windows draaien.

Google Drive telt 800 miljoen gebruikers.

Het belangrijkste Android nieuws was vanavond de introductie van Android Go, systeemsoftware voor goedkope Android toestellen (tot 1 GB aan werkgeheugen) zoals die in India worden verkocht. Android Go wordt geleverd met apps die niet veel geheugen nodig hebben. In de App Store krijgen lichtgewicht apps de nadruk. De eerste toestellen met Android Go (gebaseerd op de volgende Android versie O) worden volgend jaar verwacht.

De keynote sloot af met nieuws over Daydream, het VR platform van Google. Deze standaard wordt vanaf deze zomer ondersteund door de Galaxy S8 van Samsung. Daarnaast ontwikkelt Google samen met HTC en Lenovo aan nieuwe headsets met een trackingtechnologie genaamd WorldSense die een meer natuurlijke 3D-ervaring moet gaan bieden. Google rekende af met geruchten dat het zelf een headset zou gaan ontwikkelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond