Deel dit artikel
-

Google-baas over economie: ‘het is ijselijk koud’

Google-baas Eric Schmidt voelt de kou van de economisch kille wind die over de wereld trekt. Zijn bedrijf ontkomt er niet aan daar last te ondervinden.

Dat zei Schmidt tijdens in een vraaggesprek met Mary Meeker tijdens een conferentie van financieel adviseur Morgan Stanley.

De economie is ijselijk koud, aldus de topman. De combinatie van verscheidene ontwikkelingen leidt tot een situatie die hij nog niet eerder heeft meegemaakt. Dat zal direct impact op de online advertentiemarkt hebben en, daarmee, op Google.

De prijzen van de online reclamemodellen CPC en CPM komen onder druk. “Maar de pijn die bedrijven voelen, straalt op enig moment af op ons”.

Overnames van kleine of grote bedrijven staan momenteel niet op stapel. Het is lastig voor Google om met serieuze economische waarderingen te werken.

Wel staan er ‘leerstages’ voor Google-medewerkers in de steigers. Het bedrijf stuurde een delegatie naar P&G om te leren omgaan met marketing op de consumentenmarkt. P&G stuurde mensen naar Google om over online reclame te leren. Schmidt zegt dat er nog een aantal van dat soort samenwerkingsverbanden op til staat. Namen noemt hij niet.

Foto: londonmatt (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Ton van Houten

Ik denk dat het voor google, net als vele andere beursgenoteerde 'zakkenvullers' uit het verleden, wel eens ijselijk koud kan blijven en dat het voor de 'economie' wel eens mee kan gaan vallen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond