Deel dit artikel
-

Google bouwt home entertainment systeem

Google gaat onder eigen merk een home entertainment systeem op de markt brengen om muziek door het hele huis te streamen. Video zit vooralsnog niet in het systeem verwerkt. Het gaat vermoedelijk om de eerste verschijningsvorm van Android @Home.

Mogelijk al voor het einde van het jaar brengt Google een branchevreemd product uit. De Wall Street Journal heeft van goed geïnformeerde bronnen vernomen, dat het bedrijf een audiosysteem met speakers maakt. Het systeem zou de muziek streamen uit Google Music.

Alles zou draadloos werken, op een wijze waarop Sonos een markt heeft gemaakt waar het jaarlijks tweehonderd miljoen dollar verdient.

Mocht Google via zijn site of via geselecteerde retailers geluidsdoosjes gaan verkopen, dan betekent dat een grote verandering. Tot op heden bracht het bedrijf nooit onder eigen merknaam hardware op de markt. Google levert enkel software of API’s die fungeren als bouwstenen waar derde partijen hun eigen diensten mee kunnen bouwen.

De bronnen van de Amerikaanse zakenkrant stellen dat het home entertainment systeem goedkoper zou zijn dan wat er op de markt is. Hiermee zou de zoekmachine een nog groeiende markt op stoom brengen.

Het is echter de vraag wat Googles doelmarkt is. Op het gebied van muziek moet het zich überhaupt nog bewijzen. Google Music is enkel in Amerika voorhanden, waar het de kwaliteit van Apples iTunes bij lange na niet benadert. Het ligt voor de hand dat het home entertainment systeem een uithangbord is voor Android @Home. Met een eigen muzieksysteem zou Google op toegankelijke wijze laten zien wat de potentie van die software is.

In mei 2011 presenteerde Google het systeem Android @Home tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O.

Tijdens die presentatie werd een demo getoond waarin het licht in een huis kan worden geregeld met een Androidtablet. Maar dit zou volgens Google slechts het topje van de ijsberg zijn. Zo is het ook goed mogelijk om een wekker te maken die tegelijkertijd de lichten in de kamer aanstuurt, of de muziekinstallatie. Ook een game als FarmVille, zou – in theorie – aangesloten kunnen worden op het irrigatiesysteem in de tuin van de gebruiker. Gaat het niet goed in het spel, dan leidt de echte tuin daar ook onder.


(vanaf 43:28)

Eind juni vindt de vijfde editie van Google I/O in Amerika plaats. Ter gelegenheid van die verjaardag is de conferentie met een dag opgerekt tot drie dagen. Over de inhoud van het programma is nog niets bekend.

Foto: Dan Taylor (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond