Deel dit artikel
-

Een Google Earth voor winkels

Het is iets wat Google tot nu toe min of meer heeft laten liggen: een Google Earth voor fysieke winkels. Na New York krijgt ook San Francisco een CityMap.

In een opslag zien welke winkels er in een straat zijn, dat is simpel gezegd het idee achter CityMaps. De Amerikaanse startup levert een online mapping tool waarmee niet alleen kan worden aangegeven waar zich een winkel of restaurants bevindt, maar ook wat de openingstijden zijn, welke aanbiedingen er zijn tot of wat er op het menu van de dag staat. Reserveren kan ook. En binnenkort komt er – onvermijdelijk – ook een app.

De oprichters zaten voorheen in het vastgoed en hebben 3,5 miljoen aan startkapitaal opgehaald.

Ook rivaal Lumatic heeft zich op stadsplattegronden gestort. Aan de hand van Nokia’s Navteq kaarten kun je virtueel door een straat lopen en zie je gelijk (mede aan de hand van foto’s) waar zich winkels bevinden. Lumatic beperkt zich louter tot mobiele apps. Een Android-app voor San Francisco is reeds beschikbaar. Binnenkort komen er apps voor New York en Philadelphia.

Kaarten zijn volgens marktvorser comScore tot de populairste toepassingen van de mobiele telefoon. Zo’n 26 miljoen gebruikers kijken er regelmatig op.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond