Deel dit artikel
-

Google helpt webmasters spam te bestrijden

Google heeft deze week op een congres in Las Vegas een tool gelanceerd voor SEO’s om hun webpagina’s te vrijwaren van links die hun ranking negatief kunnen beïnvloeden.

De zogenoemde disavow link-tool identificeert verdachte inkomende links, waarop door Google al eerder actie is ondernomen. Dat kunnen spamlinks in commentaren zijn, of betaalde artikelen met (dubieuze) verwijzingen, of linkuitwisselingen die ten doel hebben de zoekalgoritmen te manipuleren. Google wil vooral de overlast van irrelevante backlinks tegengaan.

Google waarschuwt wel om voorzichtig met het hulpmiddel om te gaan. Volgens Google is de tool vooral bedoeld voor webmasters die ‘agressieve SEO’ toepassen. Er hoeft echter niet op elke melding actie te volgen.

Microsofts zoekmotor Bing heeft al langer een dergelijk hulpmiddel.

Deel dit bericht

3 Reacties

André Scholten

“De zogenoemde disavow link-tool identificeert ‘onnatuurlijke links’,”

Nee dat doet hij niet.

“Het hulpmiddel geeft een indicatie, er hoeft echter niet op elke melding actie te volgen.”

En nee, dat doet het ook niet. Die melding duidt op een melding die kan verschijnen in je berichten sectie van de Google Webmaster Tools. Daarin kan Google je waarschuwen voor het feit dat ze verdachte inkomende links bij je gevonden hebben.

Vervolgens stel je een lijst met URL’s of zelfs complete domeinen op waarvan je de links niet wilt laten meetellen voor je eigen site. Deze lijst is gewoon een tekstbestand die je in de disavow sectie van de Google Webmaster Tools upload.

Zo kun je voorkomen dat concurrenten je online reputatie met slechte links kapot maken. Of je schoont de inkomende links op van een net aangekocht domein.

Redactie Emerce

Onze oorspronkelijke formulering was daarmee niet in tegenspraak, ietwat verduidelijkt. Je verdere uitleg komt uitgebreid aan bod in de video.

Eduard Blacquière

De formuleringen in dit artikel zijn inderdaad niet in tegenspraak met de werking.

Maar het artikel ontbreekt aan duidelijkheid over de precieze werking van de Disavow tool:

1) je krijgt een ‘unnatural links’ melding
2) je ruimt zoveel mogelijk links zelf op
3) het restant kun je melden in de Disavow tool

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond