Deel dit artikel
-

Google koopt specialist MicroLED-schermen

Exact honderd woorden. Niet meer tekst gebruikt Google om de overname van techbedrijf Raxium te melden. De impact daarvan kan een veelvoud aan verhalende woorden opleveren over, bijvoorbeeld, AR- en VR-werelden en digitale brillen.

Het gerucht ging al langer rond, maar Google bevestigt https://blog.google/inside-google/company-announcements/google-acquires-raxium/ nu de overname van Raxium https://www.raxium.com/ . Dat is een techbedrijf in prille levensfase met veel optische specialisten aan boord en geen commercieel product.

Wat Google exact met de overname wil, is nog geheim maar er zijn verschillende aanwijzingen. Eerder kocht Google al een brillenmaker (North), nu koopt het een ontwikkelaar van digitale lenzen/schermen. Intern wordt er gebouwd aan een team specialisten op het gebied van augmented reality. Die gegevens bij elkaar verklappen dat Google een AR-product bouwt met superscherp scherm en voor algemene toepassing.

In het verleden verkende de techgigant dit pad met Google Glass, maar dat bleek een wat gekunsteld hardwareproject dat hooguit interessante experimenten opleverde. De staat van kennis over interfaces, datavisualisatie en hardware is nu verder gevorderd en de markt begint vraag naar nieuwe manieren van dataweergave te verwoorden.

Apple en Facebook bewandelen elk vergelijkbare paden op het gebied van AR- en VR-displays.

*) Photo by julien Tromeur on Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond