Deel dit artikel
-

Google+ rolt uit naar miljoenen

Google+ verliest zijn exclusiviteit nu het uitnodigingen regent en sommige gebruikers zelfs ongevraagd kunnen inloggen op de dienst die moment het midden houdt tussen Twitter en Facebook.

Een kleine twee weken na de lancering hebben naar verluidt een kleine vijf miljoen enthousiastelingen zich voor de dienst hebben aangemeld. Mogelijk publiceert Google vandaag nog de officiële cijfers bij dat gerucht, zo klinkt het in de digitale wandelgangen.

In de afgelopen weken gaf Google +-gebruikers enkele malen voor korte duur de mogelijkheid om vrienden en bekenden uit te nodigen. De deur werd platgelopen.

Gisterenavond en vanochtend constateerde Emerce dat er helemaal geen drempels meer waren voor toetreding tot Plus. Een uitnodiging is niet nodig. Het hebben van een Gmail-adres volstaat. Enkele lezers constateerden hetzelfde, maar later bleek deze optie niet voor iedereen beschikbaar. Een zekere groep heeft nog steeds een uitnodiging nodig voor entree.

De woordvoerder van Google Nederland zegt dat Google Plus nog niet in zijn geheel is opengesteld. Hij heeft geen zicht op het moment dat de inschrijfdrempel helemaal verdwijnt.

Google+ is een dienst om gedachten, links, foto’s en video’s te delen. De activiteiten ‘delen’ staat voorop, waar bij Facebook de sociale connecties voorop lijken te staan. Google bouwde standaard een proces waarbij gebruikers hun bekenden indelen in groepen als Vrienden, Familie en Collega’s. De ene groep ziet niet van de ander wat gedeeld wordt.

In juni 2010, een jaar geleden, vertelde Google voor het eerst over deze benadering met ‘sociale cirkels’. Lezers van Emerce reageerden toen erg verdeeld: sterk voor of fel tegen.

Plus wordt op termijn met alle lagen van Googles digitale diensten verweven.

Foto: Augapfel (cc)

Update 10:36 uur:

Vanochtend meldden we dat Plus voor iedereen is opengesteld. De eerste reacties onder dit verhaal gaan daar over. Bovenstaande is een gecorrigeerde tekst met daarin de nuance dat Plus voor sommigen wel en voor sommigen niet direct toegankelijk is.

Deel dit bericht

8 Reacties

Michel H

Ehh:

Google+ is in limited Field Trial
Right now, we’re testing with a small number of people, [..] Already invited? We’ve temporarily exceeded our capacity. Please try again soon.

Edwin Kuipers

Bron?

Erwin Boogert

Dat verrast me.

Bij mij staat: “Je hoeft je alleen maar aan te melden met je Google-account om de nieuwe onderdelen van Google te gaan gebruiken.” Vervolgens krijgt de gebruiker de mogelijkheid in te loggen met zijn Google Gmail-account.

Dit heb ik getest op verschillende locaties met verschillende IP-adressen met steeds hetzelfde resultaat.

Kan het dat je vanuit een cache werkt?

Andere ervaringen?

Remco Janssen

Niet waar. Google Apps gebruikers kunnen nog altijd niet op G+.

Michel H

Ik was op deze computer nog niet op plus.google.com geweest, maar heb voor alle zekerheid m’n cache leeggemaakt. Bericht blijft hetzelfde, helaas.

Erwin Boogert

Helder, dank voor je test.

Google Nederland probeert nu te herleiden waar ik zie wat ik zie en andere gebruikers niet.

Ruud

Via http://3.hidemyass.com lukt het me wel, anders ook de melding ‘keep me posted’

Ted

Ik mag ondanks mijn google-accoumt nog niet eens de Android Appstore in met mijn Android Tablet. En ik ben niet de enige gezien de 10 duizenden vragen hierover, waar Google zich a la UPC overigens niks van aantrekt. Dus ik lees wel wanneer het definitief flopt..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond