Deel dit artikel
-

Google Pack uitgerust met StarOffice

Het kantoorpakket StarOffice 8, een concurrent van MS Office, wordt voortaan aangeboden via Google Pack, een verzameling gratis programma’s met onder meer Adobe Reader en Norton Security Scan.

StarOffice is de betaalde variant van de open-sourcekantoorsoftware OpenOffice.org. Sun Microsystems vraagt er normaal 70 dollar voor. In 2005 sloot Google evenwel een samenwerkingsovereenkomst met Google, en nu is het kantoorpakket dan ook gratis beschikbaar.

De door Google uitgebrachte versie bevat een geïntegreerde zoekbalk, uiteraard met Google. StarOffice biedt echter geen integratie met Google Docs & Spreadsheets, het online rekenblad en tekstverwerker.

Deel dit bericht

4 Reacties

Mark

Quote "In 2005 sloot Google evenwel een samenwerkingsovereenkomst met Google,"  Google kan veel maar met zichzelf een samenwerkingsovereenkomst sluiten is zelfs voor Google wat te hoog gegrepen.

Peter Kulche - WINMAG Pro

Ik heb het even geprobeerd te downloaden, maar Nederlandse gebruikers belanden automatisch op pack.google.nl en de softwarebundel op dat adres bevat (nog) geen Star Office.

Peter Kulche - WINMAG Pro

En nog een aanvulling: in het plaatje bij het artikel zie ik StarOffice 5.2 staan, de huidige editie (in het Google Pack) is 8.0. 

Peter Kulche - WINMAG Pro

Goed nieuws: op pack.google.nl staat StarOffice er nu WEL bij….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond