Deel dit artikel
-

Google Sky wordt realiteit

Het lijkt een verlate april-grap, maar het is serieus: Google topman Eric Schmidt en medeoprichter  en miljardair Larry Page gaan samen met Avatar-regisseur James Cameron dinsdag een nieuw ruimte-initiatief aankondigen onder de naam Planetary Resources.

Dinsdag is er een persconferentie in het Museum of Flight in Seattle. Er zijn nog weinig details bekendgemaakt, behalve dat het avontuur ‘ruimtevaart koppelt aan het behoud van natuurlijke grondstoffen’ en vele miljarden aan het Bruto Nationaal Product zal toevoegen.

De startup zal een ‘nieuwe industrie creëren’ en ook een nieuwe definitie geven aan natuurlijke grondstoffen, zo meldt het persbericht.

Planetary Resource (website staat klaar, maar nog niet zichtbaar) is overigens geen bedrijf van Schmidt, maar van oud-NASA topman Eric Anderson, die in het verleden bij het onderzoek naar Mars was betrokken. Een andere bekende naam is die van Peter Diamandis, de man achter de Ansari X Prize, die tien miljoen dollar uitloofde aan het team dat het eerste particulier ontwikkelde, herbruikbare ruimtevaartuig zou ontwikkelen.

Of Google een rol gaat spelen in dit avontuur is nog niet bekend. Het bedrijf heeft overigens al enige tijd Google Sky, die de actuele sterrenhemel toont.

Deel dit bericht

1 Reactie

Anon

Deze prachtige applicatie word al door Microsoft ontwikkelt:
http://www.howtogeek.com/111621/the-solar-system-is-a-near-space-exploration-game/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond