Deel dit artikel
-

Google test VoIP-dienst in Gmail

Google test een dienst waarbij gebruikers vanuit hun inbox kunnen internetbellen. Vanuit de chatinterface in Gmail kunnen gebruikers bellen naar hun contacten.

De dienst lijkt op Google Voice, dat momenteel al draait in de Verenigde Staten. Hiermee kunnen gebruikers onder meer met een telefoonnummer meerdere nummers beheren. Google Talk is een andere desktopdienst van Google, voor VoIP. Tot op heden konden gebruikers van chatprogramma Google Talk wel naar elkaars computers bellen, maar niet naar elkaars vaste en mobiele nummers.

De nieuwe dienst daarentegen is webbased. Eind vorig jaar nam Google het VoIP-bedrijf Gizmo5 over. De software van Gizmo5 draait zowel op computers als op mobiele telefoons.

Het lijkt logisch dat Google de software van Gizmo5 integreert om een webbased VoIP-dienst op te zetten en hiermee de aanval te openen op Skype.

De belletjes binnen de Verenigde Staten en naar Canada zijn gratis. Internationale gesprekken zijn mogelijk tegen een gereduceerd tarief in vergelijking met de normale standaard prijzen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond