Deel dit artikel
-

Google toont Promoted Tweets van Twitter

De Promoted Tweets van Twitter verschijnen naast de gewone tweets ook in de zoekresultaten van Google Realtime Search. Hiermee toont Google advertenties van een extern advertentienetwerk.

De tweets van adverteerders verschijnen niet in de gewone zoekresultaten van Google, dat soms ook real time zoekresultaten toont. De gesponsorde tweets zijn enkel te zien in Google Realtime Search.

Google en Twitter delen de advertentieomzet, beide partijen krijgen 50 procent. Zo meldt Search engine land.

Twitter heeft een aantal advertentiemogelijkheden namelijk Promoted Accounts, Promoted Tweets en Promoted Trends.

Met Promoted Tweets kunnen merken tegen betaling hun tweet bovenaan de zoekresultaten kunnen tonen. Promoted Trends geeft adverteerders de mogelijkheid hun merk te tonen wanneer er op een bepaald topic wordt gezocht. Met Promoted Accounts verschijnen merken en andere geïnteresseerden tegen betaling in het lijstje waar Twitter advies geeft wie de gebruiker zou moeten volgen, de zogenoemde ‘who to follow’-lijst.

Deze week maakte Twitter nog bekend de Promoted Tweets te gaan tonen in de tijdlijn van de gebruiker. In eerste instantie krijgen enkel gebruikers van de Twitter-applicatie Hootsuite de Promoted Tweets in hu tijdlijn te zien.

Deel dit bericht

1 Reactie

Herman

promoted tweets in Hootsuite kun je makkeljk uitzetten: http://twittermania.nl/2010/11/hoe-zet-je-promoted-tweets-hootsuite-uit/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond