Deel dit artikel
-

Google TV deze zomer in Europa

Sony begint deze zomer in Europa met de verkoop van zijn uitvoering van Google TV. Er komt een losse set-top box en een met een Blurayspeler er aan vast.

Nu.nl meldt dat Google TV in augustus in Nederland uitkomt. De Franse uitgave Les Echos schrijft dat het systeem kort na de Olympische Spelen en het EK Voetbal op de markt komt in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje. De set-top box kost tweehonderd euro, de uitvoering met een Blurayspeler honderd euro meer.

Dat Sony deze producten uitbrengt, is niet nieuw. Tijdens elektronicabeurs CES in Amerika zeiden de Japanners al dat ze Google TV in 2012 internationaal zouden uitrollen. Nu komen data en locaties naar buiten.

Kopers van Sonykastjes met Googlesoftware kunnen gewoon tv-kijken, met het verschil dat ze er een Androidplatform op tv bij krijgen. Ze kunnen software uit Androids downloadwinkel Play op tv installeren, YouTube kijken en het web gebruiken als ware de tv een computer.

Googles eerste schreden in de wereld van televisiehardware faalden en leidden tot een miljoenenverlies bij partner Logitech.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond