Deel dit artikel
-

Google zet mes in Motorola

Google wil het vorig jaar aangekochte Motorola Mobility een stuk slanker maken. Zeker vierduizend banen zullen worden geschrapt.

Ongeveer twee derde van de banen verdwijnen buiten de Verenigde Staten. Ook zal circa een derde van Motorola’s kantoren worden gesloten, zo meldde zondag The New York Times. Het bedrijf heeft 94 vestigingen, maar wil zich de komende jaren eigenlijk beperken tot het Californische Sunnyvale, Chicago en Beijing.

Google nam een deel van het Amerikaanse Motorola vorig jaar over voor 12,5 miljard dollar, naar eigen zeggen vanwege de uitgebreide octrooiportfolio. Motorola Mobility is ook de fabrikant van mobieltjes, maar heeft marktaandeel verloren aan Samsung en Apple.

Het onderdeel dat politieradio’s maakt verloor 233 miljoen dollar in de eerste zes weken onder Google. Veertien kwartalen lang draait het onderdeel dat mobiele telefoons maakt met verlies. Ook is er tot nu toe maar weinig terechtgekomen van de synergie met Google, het bedrijf dat Android in de markt zette. De nieuwe CEO Dennis Woodside gokt op luxere toestellen.

Een groot deel van het management is inmiddels opgestapt en vervangen, onder meer door oud-chef van onderzoeksinstituut DARPA Regina Dugan. Van Nokia en Amazon is Mark Randall het bedrijf komen versterken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond