Deel dit artikel
-

Googles datacentrum gaat ‘on tour’

Medewerkers van het Google datacenter in Groningen zullen van 25 tot 28 september met een caravan neerstrijken op diverse locaties om kennis te maken met de buren. Inwoners kunnen bij de caravan informatie krijgen over de activiteiten van het datacenter en de impact op de regio.

Naast de markten van Delfzijl en Groningen doet de caravan ook twee scholen aan, de Hanzehogeschool en Noorderpoort, waar studenten met Googlers kunnen praten over toekomstige kansen.

Ook zal de caravan educatieve activiteiten bieden. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld een kijkje nemen in een datacenter met een VR-headset. In Groningen zal de Hanzehogeschool een demo geven van hun Coding with Google project, terwijl bij Noorderpoort een lezing gepland staat voor studenten over hoe het is om te werken bij Google.

Het datacenter in Eemshaven werd geopend in 2016 en heeft ongeveer 250 mensen in dienst, waaronder IT-specialisten, engineers, beveiliging, cateringpersoneel en facility managers.

De vestiging van Google in de Eemshaven heeft volgens het bedrijf zelf sinds 2014 een bijdrage opgeleverd van 800 miljoen euro aan de Nederlandse economie. In maart 2018 werd bekend dat het datacenter de komende jaren zal worden uitgebreid en hiervoor 500 miljoen euro zal worden geïnvesteerd. Daarmee komt onze totale investering in het datacenter uit op bijna 1,5 miljard euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond