Deel dit artikel
-

Gratis app voor duurzaamheidskeurmerken

Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal brengt de gratis app KeurmerkenWijzer uit. De app bevat een overzicht van meer dan honderd duurzaamheidskeurmerken en een aantal fabrikantenlogo’s.

Met de app kan de consument meteen bij het winkelen zien in hoeverre het keurmerk rekening houdt met milieu, dierenwelzijn en sociale aspecten. Ook is in de app vermeld of het keurmerk een gedegen controle kent.

De organisatie constateert dat consumenten verdwalen in het woud van keurmerken, labels en logo’s op verpakkingen. Ook bleek dat consumenten graag meer willen weten over keurmerken en dat ze die informatie het liefst meteen op de winkelvloer tot hun beschikking hebben. De keurmerken zijn gerangschikt in categorieën zoals voeding, kleding, cosmetica, apparaten, klussen en verbouwen, en verpakkingen.

Milieu Centraal pleit overigens voor minder keurmerken. Eén enkel keurmerk voor duurzaamheid is volgens Milieu Centraal niet te realiseren. Twee derde van de duurzaamheidskeurmerken op Nederlandse producten is Europees of internationaal en dus niet alleen in Nederland van toepassing. Bovendien vinden consumenten verschillende zaken belangrijk.

Deel dit bericht

1 Reacties

Jorn de Vreede

Aardige app. Biedt op eenvoudige wijze een overzicht in het bos van keurmerken. Categorieen zijn overzichtelijk, ik mis echter een filter op de scorecriteria (mileu, dierenwelzijn, sociaal, controle) misschien een idee voor een update?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond